Zenički bazeni se otvaraju u nedjelju, posjetioce očekuju brojne novine

Nova ljetna sezona na zeničkim bazenima počinje u nedjelju, 19. juna, posjetioci će moći uživati u dotjeranijem i ljepšem izdanju zeničkih bazena, a zahvaljujući investiciji Grada Zenica.

“Za ove namjene opredijelili smo gradskim budžetom oko 400.000, 450.000 KM i to su sredstva veća nego što je JP za upravljenje i održavanje sportskih objekata u Zenici uspjelo potrošiti zbog tenderskih procedura, pa npr. treba doći i tobogan, ali se na njega čeka 6 mjeseci, te neće stići ovo ljeto”, kaže Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

“Htjeli smo građanima i svim posjetiocima zeničkih bazena ovaj prostor malo uljuditi i zahvaljujem ovom JP, koji su dali sve od sebe da obave sve što je potrebno i uljepšaju prostor bazena, kako bi građani tokom vrelog ljeta mogli ovdje uživati”, dodaje gradonačelnik Kasumović.

“Za narednu ljetnu sezonu bazeni su ofarbani i osvježeni, nabavili smo podloge, koje se ne kližu i postavili na najfrekventnije dijelove platoa, kupljeno je 25 novih klupa, postavljene su dvije nove nadstrešnice, a očekujemo još nabavku 250 novih ležaljki, te nabavku elektronske naplate za ulazak na bazene”, kaže Nedim Talić, direktor je JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata u Zenici, napominjući da se u nekim poslovima malo kasnilo zbog procedura predviđenih Zakonom o javnim nabavkama.

Cijene karata za ulazak na zeničke bazene ostaće na nivou prošlogodišnjih, te će cjelodnevna karta koštati 4  KM za odrasle i 2 KM za djecu, poludnevna 2KM za odrasle i 1 KM za djecu, a u nedjelju, na dan otvaranja bazena ulazak će biti besplatan.(V.J.)