Rezime sezone, u Školi rukometa Čelik junior zadovoljni rezultatima

Takmičarsku sezonu u Prvoj ligi Federacije BIH grupa Sjever za sezonu 2021/22 godinu Škola rukometa Čelik junior završila je na trećem mjestu.

Bio je ovo ujedno i najbolji rezultat u prvoligaškim nastupima mlađeg zeničkog ligaša. Zenički tim je 10. i 11. juna bio domaćin završnog takmičenja za prvaka Bosne i Hercegovine za dječake 2009. godište. Nastupilo je osam najboljih ekipa iz naše zemlje. Zeničke rukometne nade stigle su do finala gdje su poraženi od Kozare sa 17:19. Titula viceprvaka naše zemlje predstavlja još jedna veliki uspjeh za Školu rukometa Čelik junior.

“Nakon što smo okončali takmičenje u Prvoj ligi Federacije BIH, Rukometni savez naše države nam je dodijelio domaćinstvo Državnog prvenstva za dječake 2009. godište. Za nas je to veliko priznanje, a pogotovo što smo osvojili titulu viceprvaka BIH. Organizacijski smo posao odlično odradili a naravno zadovoljni smo i rezultatima. Upravo na toj mladosti mi gradimo našu priču za budućnost“, izjavio je za Zenicainfo.ba Vladimir Zeljko, trener ŠR Čelik junior.

Pored ekipinih pehara, na turniru su dodijeljene i nagrade za najistaknutije pojedince. Titulu najboljeg golmana prvenstva osvojio je Kerim Prcanović iz Čelik juniora. Tokom prvenstvene pauze za Čelik junior slijede nastupi na turnirima širom BIH i regiona.

„Tokom ljeta radićemo aktivno na individualnom planu. Već narednog vikenda putujemo u Slavonski Brod na turnir mini rukometa. To su dječaci 2012. godište i mlađi. Nakon toga 25. juna ponovo smo u Slavonskom Brodu gdje igramo rukomet na pijesku 2005. godište, zatim slijedi turnir „Više od igre“ u Sarajevu. dok u julu učestvujemo na Sportskim igrama mladih. Krajem avgusta idemo na veliki internacionalni turnir u Beč. U septembru smo ponovo u Hrvatskoj na jednom velikom turniru. Deseti mjesec rezervisan je za nastup u Kraljevu“, pojasnio je planirane nastupe tokom narednih mjeseci Vladimir Zeljko.

Za narednu sezonu u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BIH Vladimir Zeljko najavio je borbu za vrh i plasman u Premijer ligu. (M.P.)