Gradonačelnik Fuad Kasumović danas će biti pušten iz pritvora

Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona danas će uputiti Prijedlog Kantonalnom sudu u Zenici za ukidanje pritvora gradonačelniku Fuadu Kasumoviću i Vahdetu Drini bivšem predsjedniku Nadzornog odbora Zenicatransa.

Na prijedlog Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, Kantonalni sud u Zenici odredio je pritvor Kasumoviću i Drini zbog zakonskog osnova, a to je postojanje naročitih okolnosti da će osumnjičeni boravkom na slobodi ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke za koje je bila potreba da se saslušaju u daljem toku istrage.
„Kako je pritvor određen samo po tom osnovu, a cijeneći činjenicu da se isti može svesti na najmanju moguću mjeru, postupajuća Tužiteljica je dala maksimalne napore da se svih preostalih 11 svjedoka sasluša u toku protekle sedmice. U toku je saslušanje posljednjeg predviđenog svjedoka, dakle biće obezbjeđeni potrebni dokazi te će uskoro biti upućen prijedlog Kantonalnom sudu Zenica da se prema osmunjičenim Kasumović Fuadu i Drino Vahdetu odmah ukine mjera pritvora i izrekne mjera zabrane sastajanja sa određenim licima. Slijedom navedenog može se očekivati da će tokom današnjeg dana imenovana lica biti puštena na slobodu i da se brane sa slobode“, kazala je Asmira Redžić, stručna saradnica u Tužilaštvu ZDK.