Pravni fakultet Zenica: Sporazum o saradnji sa Centrom za edukaciju sudija i tužilaca

FOTO: Zenicainfo.ba

Dekanesa Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici, prof.dr. Larisa Velić i direktor Centra za edukaciju sudija i tužilaca Federacije BiH, dr. Arben Murtezić potpisali su danas Sporazum o saradnji ove dvije organizacione jedinice.

Dekanesa Velić je podsjetila da je ovo jedan u nizu sporazuma kojim se kroz saradnju sa domaćim institucijama, studentima otvara mogućnost da steknu praktična znanja, sposobnosti i kompetencije još za vrijeme njihovog studiranja.

Odranije imamo saradnju sa pravosudnim institucijama u Zenici, Sudom i Tužilaštvom, a ovim Sporazumom našim studentima bit će omogućeno da prisustvuju edukaciji sudija i tužilaca“, ukazala je dekanesa Velić.

Direktor Centra za edukaciju sudija i tužilaca FBiH, Arben Murtezić podsjeća da isti subjekt djeluje i u manjem bh. entitetu.

Za svoj rad odgovaramo Visokom sudskom i tužilačkom vijeću BiH, pri čemu osim glavnog finansijera Federalne vlade, naš rad pomažu i donatori te međunarodni partneri“, kazao je Murtezić.

Dodao je da je zenički Pravni fakultet odranije prepoznat kao jedna agilna institucija sa istaknutim stručnjacima u svojim oblastima. (Š. B.)

FOTO: Zenicainfo.ba