Raspisan konkurs za prijem studenata za smještaj u Studentskom centru u Zenici

FOTO: Zenicainfo.ba

Ovogdišnji konkurs za prijem studenata za smještaj u Studentskom centru zeničkog Univerziteta raspisan je 30. augusta i bit će otvoren do 29. septembra, a studentima je na raspolaganju 220 ležaja u 87 soba ovog Centra.

Ono što je najvažnije za naše studente je da uslovi ovog konkursa nisu mijenjani, kao ni cijena od 106 KM, kojom studenti plaćaju smještaj i dva obroka“, navodi Dino Eminović, direktor Studentskog centra u Zenici.

U skladu sa dogovorom sa Institutom za zdravlje i sigurnost hrane uspjeli smo obezbijediti dovoljan broja doza vakcina za sve studente, koji budu željeli da obave vakcinaciju prije nego budu smješteni u Centar bez obzira iz kojeg mjesta prebavilašta dolaze, a ovih dana dobili smo i nove, prilagođene protivepidemijske mjere, kojih ćemo se naravno striktno pridržavati i mi i korisnici Studentskog centra u Zenici“, ističe njegov direktor.

Termin konkursa su, kažu u Centru, pomjerili zbog septembarskog roka i ispunjavanja uslova  studenata za prelazak u narednu godinu, što je jedan od osnovnih elemenata za prijem u ovaj centar, tako da će i svi oni studenti, koji tokom septembra steknu uslov za upis u narednu godinu studija, moći konkurisati i za prijem u Studentski centar.

U minulom periodu na svu sreću nismo imali nikakvih problema sa klijentima oko naplate naših usluga, jer svi oni svoje obaveze prema nama izmiruju na vrijeme, tako da ne postoje ni dugovanja u tom pogledu“, navodi Dino Eminović, direktor Studentskog centra u Zenici. ( V. J.)