MESUD PEZER NAKON NASTUPA U TOKIJU: “Ponosno sam pored srca nosio grb svoje domovine”

Mesud Pezer, najbolji bh. bacač kugle završio je takmičenje u finalu Olimpijskih igara u Tokiju na 11. poziciji.

Pezer je u finalu imao izuzetno jaku konkurenciju u kojoj je bio svjetski prvak, Amerikanac Rajan Kruser, Tomas Walšu i Joe Kovacsu. U prvoj i drugoj seriji bacanja, Pezer je prestupio, dok je u trećoj seriji bacio dužinu od 20.08 metara što nije bilo dovoljno za nastavak takmičenja i borbu za medalju.

Za nastavak takmičenja nakon treće serije bilo mu je potrebna dužina od 20.71 metar. Olimpijski pobjednik je Rajan Krouser sa dužinom 23.30 m, drugi je Joe Kovacs sa 22,65 m i treći Tomas Walsh sa 22,47 metara.

Plasman u finale Olimpijskih igara predstavlja veliki uspjeh za najboljeg bh. bacača kugle Mesuda Pezera kao i za cijelu bh. atletiku i sport.

„Od srca hvala svima na neizmjernoj podršci zbog mog plasmana u finale Olimpijskih igara. U samom finalu moglo je puno bolje, ali to je sport. Takmičarski duh ponekad prati sportska sreća, ali nekad ga i zaobiđe. Zadovoljan sam svojim nastupom u Tokiju, bez obzira na to koje mjesto sam zauzeo, ponosno sam pored srca nosio grb svoje domovine”, napisao je Pezer na svom oficijelnom Facebook profilu, nakon nastupa u Tokiju.

Pezerov lični rekord i nakon nastupa na Olimpijskim igrama iznosi 21,48 metara, a do finala je došao hicem od 21,33 metra. (M. P.)