FOTO: Desetine Zeničana u redovima ispred Biroa rada

FOTO: Zenicainfo.ba

Služba za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona obavijestila je javnost da je današnjim danom započeto redovno javljanje za nezaposlene osobe.

Kako ističu sva propuštena javljanje potrebno je realizovati u periodu od 17. maja do 16. jula 2021. godine.

„Obaveza redovnog javljanja na Biro rada Zenica započela je danas 17. maja i sva propuštena javljanja usljed odgađanja javljanja zbog epidemiološke situacije mogu se realizovati do 16 jula. Za propuštena javljanja imate rok od puna dva mjeseca i molim nezaposlene osobe da se ne stvaraju nepotrebne gužve koje imamo već jutros, jer je definisani dati rok dva mjeseca i nikakvih brisanja u tom periodu neće biti. Na ovaj način želim umiriti ljude i pozvati ih na poštivanje epidemioloških mjera, a jutros imamo situaciju da čovjek do čovjeka stoji, a mi smo dva mjeseca odgodili javljanje zbog epidemioloških mjera“, kazao nam je Saudin Burić, šef Biroa rada u Zenici.

Dugi redovi ispred Biroa u Zenici u građanima su probudili nezadovoljstvo, nestrpljenje, a kod nekih i ljutnju. Kako su nam kazali, čekaju satima svoj red, te smatraju da organizacija i nije baš najbolja.

Podsjećanja radi, redovna javljanja se realizuju uz ličnu kartu i karton javljanja u definisana dva mjeseca i to u periodu rada šaltera od 8 do 14 sati.