Medicinska škola u Zenici slavi 62. rođendan

Medicinska škola u Zenici ove godine je svoj 62. rođendan obilježila na drugačiji način – elektronskim izdanjem biltena „Medicinar“ i himnom ove škole.

Himnu je pripremila profesorica Selma Kavazović, zajedno sa učenicima kroz video projekciju, dok su bilten „Medicinar“ uspješno realizovali profesorice: Senija Krličević, Nisveta Bolić i Jasmini Dizdarević.

U zeničkoj Medicinskoj školi obrazuje se 706 učenika u 28 razrednih odjeljenja, kontinuirano postižući izuzetne rezultate u znanju, umjetnosti i sportu, ističu u ovoj školi, napominjući da je online iskustvo probudilo posebnu kreativnost i domišljatost njihovih i profesora i učenika.

Ovu školsku godinu obilježilo je nekoliko važnih događaja u Medicinskoj školi, naglašavaju u njoj. Naime, zaključkom Vlade ZDK ova škola odabrana je u okviru projekta dodatnog finansiranja za projekat „Enetgetska efikasnost u BiH“ za Federaciju BiH za period 2021. godine, koji će biti finansiran iz kredita Svjetske banke, a tu je i projekat „Opremanje informatičkog kabineta“, kojeg su aplicirale profesorice Senija Krličević i Anisa Šehić.

Uspješno je završen i Ekološki projekat ,koji je pokrenula i realizovala profesorica Senada Halilović – Avdagić, te projekat „Šadrvan“ Vijeća učenika Medicinske škole uz podršku njihovih profesora: Tarika Hasanića, Anise Šehić i Mersihe Baručija. (V. J.)