Vaskršnja poruka jereja Marka Maleša, paroha zeničkog

Marko Maleš, paroh zenički

Pravoslavni vjernici sutra slave svoj najradosniji i najveći praznik, Vaskrs, a tim povodom poruku i čestitku za ovaj praznik danas je uputio jerej Marko Maleš paroh zenički i starješina Hrama „Rođenje Presvete Bogorodice“.

„Vaskrs je praznik pobjede života nad smrću, dobra nad zlom i dan pobjede Hristove nad silama Adskim“, ističe jerej Maleš, napominjući da Hristos svojim stradanjem i vaskrsenjem iskupljuje cijeli ljudski rod.

Vaskrs nas uči da je ljubav, pogotovu prema bližnjima, najvažnija vrlina u životu i stoga se u vrijeme ovog praznika daruju pokloni, među kojima je najčešće jaje, koje je simbol vaskrsenja i obnavljanja života.

„Iskreno vjerujemo i nadamo se da ćemo vaskrsenjem Hristovim pobijediti ovu pošast, koja se nadvila nad ljudskim rodom, a to je koronavirus. U ovoj nepravednoj borbi izgubili smo mnogo braće i sastara, ali smo zahvalni Bogu na snazi, koju daje svima onima, koji se bore sa ovom pošasti“, poručuje jerej Marko Maleš paroh zenički, čestitajući predstojeći praznik tradicionalnim pozdravom: „Hristos vaskrse – vaistinu vaskrse“! (V.J.)