HISTORIJSKI USPJEH: Futsal reprezentacija BiH izborila plasman na Evropsko prvenstvo 2022. godine

FOTO: Zenicainfo.ba

Bosanskohercegovačka futsal reprezentacija ostvarila je historijski uspjeh. Pobjedom od 5:0 protiv selekcije Rumunije naša reprezentacija izborila je plasman na Evropsko prvenstvo u futsalu koje će se održati od 19. januara do 6. februara 2022. godine u Holandiji.

U večerašnjoj utakmici naš tim do pobjede su vodili: Ivanković, Radmilović, Jelić i dva gola Kahvedžić. Bila je ovo četvrta uzastopna pobjeda bh. haklera u kvalifikacijama, a izabranici selektora Ive Kreze u prvom meču bili su bolji od Sjeverne Makedonije sa 2:1, dok su u gostima pobijedili Srbiju sa 2:4 kao i na gostovanju kod Rumunije rezultatom 2:3.

Do kraja kvalifikacija naš tim odigrat će još dva susret, protiv Sjeverne Makedonije 8. aprila u gostima dok će 14. aprila ugostiti Srbiju.

Plasman na Evropsko prvenstvo ostvarili su: Stanislav Galić, Marin Sesar, Josip Sesar, Mario Aladžić, Srđan Stanković, Davor Arnautović, Bilal Jelić, Mirko Hrkać, Nermin Kahvedžić, Anel Radmilović, Josip Bošković, Darko Milanović, Andrijano Dujmović, Adnan Kalajdžić, Ivan Ivanković, Amel Handžić i Kristijan Pantić.
Selektor Ivo Krezo. (M. P.)