KK “Perfekt” iz Zenice osvojio 27 medalja u Brčkom

Karate klub “Perfekt” Zenica je učestvovao na 12. Otvorenom prvenstvu Brčko Distrikta BiH u karateu i 3. Memorijalu Nešat Ramadani u Brčkom. Turnir je organizovan po WKF karate pravilima, a ekipa Prefekta osvojila je 27 medalja, od toga 12 zlatnih, šest srebrenih i devet bronzanih. Ekipno osvojili su zlatni pehar i drugo mjesto u ukupnom plasmanu od 34 kluba sa prostora BiH. 

Najuspješniji takmičari su: Merjem Bošnjak dvije zlatne medalje u katama i prvo mjesto i zlatna medalja u borbama, Ajmin Juhić dvije zlatne medalje u katama i drugo mjesto i srebrena medalja u borbama, Zejneb Efendić zlatna medalja u katama i prvo mjesto i zlatna medalja u borbama, Amina Delić zlatna medalja u borbama i dva treća mjesta i bronzane medalje u katama 2013., Imran Delić zlatna medalja u katama, te treće mjesto i bronzana medalja u katama osam godina i treće mjesto i bronzana medalja u borbama, Irna Durmić zlatna medalja u katama do sedam godina, te u borbama drugo mjesto i srebrena medalja, zatim u katama 2013. treće mjesto i bronzana medalja, Džinan Efendić  zlatna medalja u borbama, te u katama drugo mjesto i srebrena medalja, Lamija Kalabić  zlatna medalja u borbama, te dva treća mjesta i bronzane medalje u katama, Daris Alispahić srebrena medalja u katama 2013., te drugo mjesto i srebrena medalja u borbama, zatim treće mjesto i bronzana medalja u katama osam godina, Šejma Dulaš  srebrena medalja u borbama, te treće mjesto i bronzana medalja u katama.

Ekipu kluba je predvodio stručni i majstorski tim: Šejma Dulaš, crni pojas 1. dan i glavni trener kluba Nermin Bošnjak, crni pojas 5. dan.

Karate klub “Perfekt” iz Zenice narednog vikenda učestvuje na Federalnom karate prvenstvu za djecu, za koje je prijavljeno osam takmičara i takmičarki, a krajem marta slijedi Prvo kolo lige ZDK-a. (M. P.)