Rukometaši “Čelika” savladali ekipu Kaknja

Odličnu utakmicu u drugom kolu proljetnog dijela prvenstva u Prvoj ligi FBiH u Kaknju odigrali su rukometaši “Čelika”.

Pobjedili su sastav Kaknja sa 37:27, a prvo poluvrijeme završeno je rezultatom od četiri gola razlike u korist “Čelika”, 17:13.

Do pobjede “Čelik” je doveo i junak utakmice Edin Gušić, koji je postigao i najviše golova na ovoj utakmici, osam, a pored njega, dobro su igrali kapiten Slaven Šijaković, koji je dirigovao Čelikovim timom, te iskusni rukometni genije Mirza Dervenčić, koji je odmah po ulasku u igru u dva navrata ukrao loptu protivničkim igračima i postigao dva važna brza gola za svoj tim.Ohrabruje ulazak u formu desnog krila Edvina Begovića, koji je postigao pet golova, dok je veliki posao u Čelikovoj odbrani obavio Danijel Jurić. Forma Čelika svakog dana stalno ide uzlaznom linijom pa se očekuje da će u naredna tri-četiri kola doživjeti svoj vrhunac.

Trener Čelika Seldin Rizvanović je, nakon utakmice  izjavio:

”Teška utakmica u Kaknju, baš kako smo i očekivali. Nakon nekoliko loših poteza u odbrani i par promašaja u napadu, došli smo u situaciju da sve do 25. minuta prvog poluvremena igramo gol za gol. Golgeterski raspoloženi Gušić nas je držao u igri, a preokret je unio Dervenčić sa dvije ukradene lopte i dva brza gola. Igrači sa klupe su bili borbeniji u odbrani, pa je rezultat sredinom drugog poluvremena bio plus 10 za nas. 16 odbrana naših golmana bilo je bilo dovoljno da pobijedimo sa 10 golova razlike. Drago mi je da se Begović vraća u nekadašnju formu, a svi igrači moraju dati svoj maksimum jer su jedno imena na papiru, a drugo su igraču na terenu”, kaže Rizvanović.

U narednom 14. kolu “Čelik” u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” u subotu, 13. marta, dočekuje goste iz Travnika, ekipu RK “Travnik”.

Uprava Čelika je opet obezbijedila live prijenos utakmice na Youtubu i na Facebooku. (M. P.)