Javna debata: Ocjene utiču na mentalno zdravlje učenika

“A SADA MI®” aktivnost je Gradskog debatnog kluba “Agora” Zenica i Udruženja “Naša djeca” Zenica, a dio je USAID-ovog projekta PRO-Budućnost koji provodi CRS sa partnerima.

Ideja je približiti vrijednosti debate najmlađim članovima društva – učenicima osnovnih škola, a u cilju promoviranja pomirenja i saradnje u našoj zajednici.

Završnicu predstavlja javna debata na kojoj će učenici pokazati što su naučili kroz cijeli tijek aktivnosti. Ovaj događaj će im pomoći da se riješe straha od javnog nastupa, doprinijet će njihovom timskom duhu i, nadamo se, inspirirati ih da javno razgovaraju o temama važnim za naše društvo. Debatovat će na temu utjecaja sistema ocjenjivanja na mentalno zdravlje učenika. Pridružite nam se putem linka https://youtube.com/user/RadioActiveZe 10. februara u 14h i podržite naše osnovnoškolce.
PRO-Budućnost je USAID-ov projekat izgradnje mira i povjerenja među građanima i građankama svih etničkih i vjerskih skupina u Bosni i Hercegovini. Projekat provodi američka humanitarna organizacija Catholic Relief Services CRS, sa partnerima: Caritasom BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Forumom građana Tuzla (FGT), Helsinškim parlamentom građana Banjaluka (hCA) i Međureligijskim vijećem u Bosni i Hercegovini (MRV).