Mještani sela Gornja Višnjica i Dobriljeno dobili moderne saobraćajnice

FOTO: Zenicainfo.ba

Mještani sela Gornja Višnjica i Dobriljeno danas su dobili moderne saobraćajnice sa kojima će biti povezani sa gradom Zenica. Gradska uprava finansirala je radove na asfaltiranju puteva u ova dva sela, čijim završetkom će biti poboljšani uslovi života u ovim selima.

Radove na asfaltiranju puta u selu Gornja Višnjica u potpunosti finansira Gradska uprava. Radi se o putu dužine od preko 1.100 metara prosječne širine tri metra. Mještani sela Gornja Višnjica sa oduševljenjem su dočekali dan kada će afaltiranjem puta dobiti kvalitetnu vezu sa gradom.

„Ovo je nama od velikog značaja. Nismo imali drugo vremena ovakvih radova, selo je presretno. Zahvalni smo svima koji su na bilo koji način pomogli mještanima sela Gornja Višnjica“, izajvio je Azrudin Dželalić, predsjednik MZ Lašva.

Izvođač radova je Komgrad-Ze, a vrijednost projekta je u iznosu od 117.644 KM.

Na drugom kraju grada u selu Dobriljeno u toku je završetak radova na trećoj fazi asfaltiranja puta dužine 200 m. Ovo je 45 projekt od ukupno 60 koliko je Gradska uprava opredijelila za putnu infrastrukturu.

„Radi o završetku dijela puta zaobilaznice za selo Dobriljeno koje su mještani kao prioritet istakli prilikom posjete gradonačelnika Zenice. Ovo je dionica dužine 200 metara, a vrijednost radova je 39.000 KM. Završni radovi su u toku, riješena je odvodnja, a mještani su dobili jednu kvalitetnu saobraćajnicu“, izjavila je Sabira Helvida, pomoćnica gradonačelnika.

Nakon puta u selu Dobriljeno se nadaju da će u narednom periodu riješiti pitanje vodosnadbijevanja i rasvjete. Vrijednost treće faze radova u Dobriljenu je 39.000 KM, dok je ukupna investicija bila 330.000 KM. Izvođač radova na ovom dijelu puta je konzorcija Komgrad-Ze i Almy Zenica. (M. P.)