RTV ZENICA U SARADNJI SA AL JAZEERA BALKANS I TV ŽURNAL PRIKAZUJE: Pogledajte dokumentarni film „Krivaja“

Fabrika Krivaja, od koje je živjelo 12 hiljada radnika i njihovih porodica, imala je poslovnice širom svijeta. Propala je zbog pohlepe i nesposobnosti uprave i njenih političkih mentora. Priča o Krivaji niz je sličica koje pokazuju nastanak, razvoj i nestanak firme, koja je bila poznata i uspješna na svjetskom nivou.

“Zamislite da živite pod krovom koji odnese oluja. Tada nastaje panika. Ljudi pokušavaju naći neko utočište, ali teško”, opisuje jedan od stanovnika ovog područja jedan od sagovornika u filmu.

U filmu “KRIVAJA” govore bivši i sadašnji radnici, penzionisani radnici Krivaje, bivši rukovodioci i funkcioneri te bivši i sadašnji mladi Zavidovića: Slavko Veljačić, Zijad Mušić, Besim Hasić, Zlatan Alispahić, Jusuf Čahtarević, Nermin Nikšić, Miralem Galijašević, Zuhdija Mehić, Fadil Bašić, Medina Mušić, Eldar Nuhić…

Dokumentarni film “Raspad industrije u BiH: Krivaja” u produkciji TV Žurnala i koprodukciji Al Jazeera Balkans, možete pogledati u programu Radio-televizije Zenica u petak 13. novembra i subotu 14. novembra 2020. godine, sa početkom od 20 sati.