544 studenta iz Zenice dobilo stipendiju

Dodjela rješenja za stipendije Ministarstva za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona, upriličena je danas za studente sa područja Grada Zenica.

Na raspisani konkurs za studijsku 2019./2020. godinu pravo je steklo 544 studenta prvog i drugog studijskog ciklusa sa prebivalištem na području Grada Zenica.

“Za mene stipendija predstavlja određenu finansijsku pomoć od strane grada i kantona, iz razloga što nismo u prilici u Bosni i Hercegovini kao studenti raditi studentske poslove”, kazao je za Zenicainfo.ba Mustafa Mekanić, student Pravnog fakulteta.

Mustafa Mekanić

Rješenja su uručili predstavnici Zeničko-dobojskog kantona, kao i predstavnici Grada Zenica, koji su zadovoljni činjenicom da su svi aplikanti dobili svoje zaslužene stipendije.

“Služba za boračko invalidsku i socijelnu žaštitu stambene poslove  Grada Zenica provodi konkursne procedure za dodjelu stipendija kako Ministarstva za boračka pitanja tako i Ministarstva obrazovanja i nauke. Mi smo se trudili da što prije završimo svoj dio posla, zato što studenti očekuju svoju podršku i drago nam je što je svih 544 studenta dobilo stipendiju”, istakla je Sumea Mujkanović, pomoćnica gradonačelnika za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, stambene poslove i društvene djelatnosti Grada Zenica.

Sumea Mujkanović

“Ova stipendija je velika podrška za sve nas, prije svega jedna vrsta podstreka za dalje, kao i motivacija i nada da ćemo uspjeti da završimo naše fakultete”, dodala je Berina Kovačević, sa Ekonomskog fakulteta u Zenici.

Berina Kovačević

“Za mene kao studenta ova stipendija predstavlja veliku finansijsku pomoć, možemo plaćati sebi stanarinu, možemo ulagati u obrazovanje”, poručio je Adis Čurić sa Ekonomskog fakulteta.

Adis Čurić

Studenti koji nisu bili u mogućnosti preuzeti rješenja, mogu ih preuzeti u roku od sedam dana u Ministarstvu za boračka pitanja, a za studente koji studiraju van granica Bosne i Hercegovine, rješenje mogu preuzeti roditelji uz ovjerenu punomoć.
(Maid Dizdarević)