U pet dana dvije sjednice GV: Četvrta tematska i 49. redovna sjednica

Zakazane su dvije sjednice Gradskog vijeća Grada Zenica. Četvrta tematska sjednica Gradskog vijeća Zenica, održat će se 12. marta 2020. godine (četvrtak) s početkom u 10:00 sati, a 49. redovna sjednica biće održana 16.03.2020. godine sa početkom u 10:00 sati.

Na dnevnom redu Četvrte tematske sjednice, planirane su dvije tačke: Informacija o stanju sporta u Gradu Zenica i pravna osnovanost Prijedloga za donošenje odluke kojom se utvrđuje status Sportskog saveza Grada Zenice udruženjem od posebnog javnog interesa u oblasti sporta za Grad Zenicu.

Na 49. redovnoj sjednici između ostalog, raspravljat će se o Nacrtu Programa rada Gradskog vijeća Zenica za period 01.01-31.12.2020. godine, Prijedlogu Plana korištenja javnih površina na području Grada Zenica za 2020. godine, Prijedlog Rješenja o preuzimanju poslovnog prostora u vlasništvo i posjed Grada Zenica (Mjesna zajednica “Sejmen”), Prijedlog Odluke o izmjeni Regulacionog plana “Trg rudara”, itd.

Napominjemo da obje sjednice Gradskog vijeća možete pratiti direktno u programu Radio-televizije Zenica, kao i našoj Facebook stranici i portalu, Zenicainfo.ba. (M.D)