ZSF: Pogledajte ko su učesnici koncerta “Sevdišimo zajedno”

Deveta festivalska noć Zenica Summer Fest-a, donosi nam koncert “Sevdišimo zajedno”, kroz koji će nas provesti najbolji domaći interpretatori sevdalinke, uz pratnju narodnih orkestara.

Sevdalinka za svakog pjevača predstavlja veliki izazov, tako da ih mogu izvoditi samo najbolji. Na koncertu “Sevdišimo zajedno”, zenička publika će sigurno uživati, a najljepše sevdalinke koje se već decenijama pjevaju i osvajaju publiku svih generacija, pažljivo su odabrane.
Koncert otvara mlada Emina Sinanović, pjesmom “Ko ti šćeri potrga đerdane”, a pored nje, tu su Šukrija Zuban, Amina Bajramović, Muris Šarić, Ifeta Doglod, Emma Džaferović. Sa nama je i Vokalna grupa “Iskre”, koji će se predstaviti sa “Napjevima iz Bosne i Hercegovine”.
Ljubitelji sevdaha će zaista uživati u svim inerpretacijama, a u drugom dijelu koncerta, očekuje nas istinski spektakl, jer nastupaju Amir Pucar sa spletom sevdalinki, Mirsada Mekić sa dvije interpretacije, mlada i talentovana Azra Husarkić, koja je svojim izvedbama oduševila publiku i u regionu, te za sami kraj, Vesna Hadžić, jedna od najboljih interpretatorki sevdalinke danas. Podsjećamo da koncert počinje u 20:30 sati, na bini ZSF-a.

Pratite i dalje naše sadržaje na portalu Zenicainfo.ba, mi vam donosimo samo tačne i provjerene informacije, i zato smo uvijek prije svih. (Maid Dizdarević)