Mreža mladih predstavila Merimu Handanović: Moj život, protkan poezijom

Mreža mladih Medžlisa Islamske zajednice Zenica organizovat će tokom ljetnih mjeseci prigodne kulturne programe u atriju Sultan-Ahmedove medrese sa željom da, prije svega, omogući mladim ljudima da pokažu svoje talente i umijeća.

„Poruka i želja Mreže mladih jeste da se sve ono što je usnulo u Bosni i Hercegovini, a zaspala je dobrota, ljubav i prijateljstvo, probudi. Jedan poznati bh. pjesnik je rekao da je Bosna zemlja usnule ljepote. Mreža mladih Medžlisa Islamske zajednice Zenica želi da probudi tu ljepotu u našem gradu, Zenici,“ rekao je Kenan Hodžić, ispred Mreže mladih Medžlisa IZ Zenica, za naš portal.

Program je počeo sinoć, promocijom knjiga mlade spisateljice Merime Handanović. Promovisane su njene dvije zbirke poezije, „Kihoteske“ i „Sančopanteske“, a promotori su bili doktor Don Anto Ledić i Emina Selimović.

„Čast mi je govoriti pred mladim ljudima o onome čime se bavim, te na neki način ih ohrabriti da budu najbolji u onome za šta misle da su rođeni i čime zaista žele da ispune svoj život. Moj život je ispunjen poezijom i cijeli protkan time. Večeras, nadam se, uz stihove i moje promotore, da ćemo uspjeti da prikažemo šta je to zaista poezija, književnost i zašto se baviti time u ovo vrijeme koje je doista vrijeme Don Kihota, ali i Sančopansi,“ rekla je Merima Handanović za ZenicaInfo.

Drugi program će biti upriličen sutra, u istom terminu. Radi se o književnoj večeri, na kojoj će mladi govoriti i pjevati o Bosni.

Na književnoj večeri će nastupati i ugledni zenički teatarski djelatnici, glumica Sabina Kulenović i glumac Mugdim Avdagić, te voklani solisti Bošnjačke kulturne zajednice „Preporod“ Zenica. (A.N.)