Kasumović pozvao Novalića na sastanak u vezi s problemima radnika Željezare

Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, na čiju su molbu danas radnici Željezare Zenica d.o.o. u stečaju deblokirali put M-17, kako je i obećao obespravljenim sugrađanima, pozvao je premijera FBiH gdina Fadila Novalića i Vladu FBiH da se ozbiljnije uključe u rješavanje problema ovog nekada uspješnog privrednog kolektiva, čiji je vlasnik upravo Vlada FBiH, saopšteno je iz Gradske uprave Zenica.

Gradonačelnik Kasumović od premijera Novalića i Vlade FBiH traži da u srijedu, 10. januara 2018. godine u 11 sati u Direkciji preduzeća prisustvuju sastanku, kojem bi uz predstavnike Uprave i Sindikata Željezare Zenica, prisustvovali gradonačelnik, premijer i resorni federalni ministar.

Željezara Zenica i njenih više stotina radnika su ozbiljan problem kojima se treba pomoći bez odlaganja. Ne vidim šta može biti važnije od sudbine nekoliko stotina naših građana i njihovih porodica. Željezara Zenica ima kapacitete koji se mogu iskoristiti i tražim da svi više pažnje posvetimo ovom slučaju“, kazao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Prilog: Poziv upućen Premijeru Federacije g. Fadilu Novaliću