Gradonačelnik Kasumović podržao inicijativu uređenja i modernizacije igrališta u Babinoj Rijeci

Edin Omić, osnivač i vlasnik MMA kluba „Patriot“ iz Zenice pokrenuo je inicijativu da se uredi i modernizuje igralište na obali između naselja Crkvice i Babina Rijeka. Ovaj prostor danas je posjetio gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović sa svojim saradnicima.

Crkvice i Babina rijeka najveća su gradska naselja i igralište koje se nalazi u blizini EnSar džamije mjesto je zabave i okupljanja velikog broja djece i mladih. Edin Omić kaže kako mu je, kao stanovniku Crkvica, već dugo želja da se ovo igrališe modernizuje i bude bolje i funkcionalnije.

„Jer ovo nije samo mjesto za igru. Ovo je mjesto na kojem naša djeca uče, rastu i napreduju. Ovo je mjesto na kojem se okupljaju porodice i na kojem se stavaraju nove uspomene.“ Koji su radovi neophodni da bi ovaj prostor zablistao novim sjajem. „ Predlažemo izmjenu sportskog terena kako bi bili u punom sadržaju. Promijenio bi se košarakški inventar, dodali bi se golovi. Promijenio bi se asfalt i nanovo iscrtao. Promijenili bi dječije igralište kako bi bilo malo veće i sa više sadržaja.“ Gradonačelnik Zenice danas se lično uvjerio u stanje na terenu kako bi procjenio hoće li gradska uprava udovoljiti željama građana. „ Na poziv gospodina Ede Omića koji ovdje živi, ja sam došao sa svojom pomoćnicom i sa direktorom javnog preduzeća. Mi ćemo ovo renovirati čim projekat bude jer ovo naselje to zaslužuje. Ovo je u nikakvom stanju i evo sada to prepuštamo arhirektama da ovo naprave da priliči za ovakav grad i ovakvo naselje“. Edin Omić se zahvalio gradonačelniku što je prepoznao potrebe stanovništva Crkvica i koji će se pobrinuti da ova zajednica bude,kako je rekao, zdravija i živahnija. (D.T.)