Ženska „A” reprezentacija BiH se priprema u Trening centru N/FS BiH u Zenici

Ženska „A” reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se juče u Trening centru N/FS BiH u Zenici i počela pripreme za utakmice kvalifikacija za EURO 2025. sa Portugalom i Sjevernom Irskom.

Izabranice Selvera Hodžića jutros su odradile prvi trening. Ovo okupljanje će propustiti Lidija Kuliš, dok je umjesto nje poziv upućen Elmi Smajić. Novo ime u „A” timu je i U-19 reprezentativka Tasneem Dizdarević. Tokom dana selektor i dvije reprezentativke su se obratile javnosti.

“Mislim da smo na prva dva okupljanja mogli da se upoznamo. Da igračice mene upoznaju, način na koji želimo da igramo i mislim da smo protiv Malte vidjeli pomak u igri, ali cijela energija i cijeli pristup je na jednom vrhunskom nivou i moramo to dalje razvijati da budemo još bolji”, kazao je selektor Selver Hodžić.

Kada je riječ o očekivanjima od sljedeće dvije utakmice selektor je rekao da želi tu energiju koja je bila u prethodnim utakmicama da prenese na kompletnu sedmicu.

“Hoćemo da nam taj temelj bude još jači. Da defanzivne i ofanzivne stvari u igri bolje upoznamo i sigurno da možemo očekivati dobre stvari. Portugal je dobra ekipa, ali i mi smo dobra ekpa i imam potpuno povjerenje u naše igračice”, dodao je Hodžić.

“Što se Portugala tiče svi znamo o kakvoj se ekipi radi. Mi ćemo se potruditi da damo maksimum i dobro im se suprostavimo. Što se Irkse tiče i u prvoj utakmici smo dobro odigrali tako da mislim ako ponovimo tu igru mislim da ćemo dobro odraditi taj posao”, kazala je reprezentativka Dajana Spasojević.

“U Rusiji nije isti način takmičenja kao u ostalim ligama tako da ja nisam bila u pauzi kao ostale djevojke i osjećam se veoma dobro. Od narednih utakmica očekujem veliku borbu. Portugal je veća ekipa od nas, ali na nama je da se borimo”, kazala je Sofia Krajšumović.

Zmajice 12. jula očekuje utakmica sa Portugalom na „Bilinom polju”, a u posljednjem kolu grupe B3 izabranice Selvera Hodžića će 16. jula u Belfastu gostovati Sjevernoj Irskoj. (N.G.)