SPKD Prosvjeta i Crkvena opština Zenica organizovali prijem povodom Vaskrsa

Srpsko prosvjetno kulturno društvo Prosvjeta i Crkvena opština Zenica danas su upriličili prijem povodom Vaskrsa. Veliki broj zvanica i građana došao je da podjeli radost Vaskrsa sa predstavnicima Prosvjete i Crkvene Opštine.

“Prijem je prilika da se radost praznika podjeli sa drugima, sugrađanima, zvanicama. Za nas je ovo jako značajna manifestacija. Mi smo mala zajednica i svaka podrška nam dobro dođe, kako moralna tako i materijalna. Bez podrške gradske uprave ovaj prijem ne bi bilo moguće održati” kaže protojerej Marko Maleš i dodaje da je radost veća kada se dijeli.

“Ljubav je ta koja nije sebičnost, ako volimo sami sebe to nije ljubav. Ljubav je kada sve ono što imamo podjelimo sa drugima. Lijepe uspomene, praznike i mi smo to oduvijek ovdje u Gradu Zenica imali, čestitali jedni drugima i radovali se praznicima i to je ono bogatstvo koje mi nedamo nikome”, kazao je Maleš.

“Ovo je pokazatelj kako je u Bosni lijepo živjeti. Prvo je bio Uskrs, zatim Bajram, sad Vaskrs pa će opet 16. juna Bajram i svi narodi i građani ovog grada dolaze da čestitaju jedni drugima. Prije svega svim zeničankama i zeničanima koji slave Vaskrs, sretan im Vaskrs i puno zdravlja i sreće im želim”, kazao je ovom prilikom Gradonačelnik Fuad Kasumović.

Pravoslavni vjernici u nedjelju su proslavili Vaskrs svečanom jutarnjom liturgijom, a nakon toga i slavljem u krugu porodica. (N.G.)