U društvu najboljih ekipa u Premijer ligi sjedeće odbojke BiH nalazi se i zenički Čelik 07

KSO Čelik 07

Utakmicama 9. kola završen je prvi dio takmičenja u Premijer ligi sjedeće odbojke BiH. U društvu najboljih ekipa u najjačoj evropskoj ligi u ovom sportu nalazi se i Klub sjedeće odbojke Čelik 07 iz Zenice.

Trenutno je Čelik 07 jedini zenički predstavnik u bh. elitnom takmičenju, dok su Zenica 92 i Bosna u nižem rangu Prvoe lige. Za razliku od ranijih polusezona, Čelik 07 prvi dio takmičenja zavšio je na devetom, pretposljednjem mjestu na tabeli sa 5 bodova i omjerom 2 pobjede i 7 poraza.

Uzrok lošijih rezultata u prvom dijelu lige je mali pad u igri cijelog tima. Neki od igrača su radili i nisu bili u stalnom trenažnom procesu, dok je nekolicina bila bolesna. Nismo redovno trenirali u punom sastavu. Dobili smo novi upravni odbor na čelu sa Dervišom Kovačevićem. Nadamo se u drugom dijelu prvenstva da ćemo popraviti rezultat. Vjerujem u svoj tim i da ćemo napraviti dobar rezultat i da ćemo se vratiti u sredinu tabele“, izjavio je za Zenicainfo.ba Nermin Bjeloglavić, trener KSO Čelik 07.

U drugom dijelu sezone Čelikovce očekuje nešto lakši raspored. Ugostiće Maglaj i Brezu, dok gostuju u Mostaru i kod Drine kod ekipa koje su također u donjem dijelu tabele.

U Prvoj ligi sjedeće odbojke, grupa Jug, odbojkaši zeničke Bosne su drugi na tabeli sa 18 bodova, dok je Zenica 92 sedma sa minimalnim učinkom od 1 pobjede i 6 poraza na sedmom mjestu na tabeli. Drugi dio takmičenja u ligama sjedeće odbojke BiH prema najavama starta u martu 2024. godine. (M. P.)