Za vikend padavine, naredne sedmice stabilizacija vremena

U Bosni i Hercegovini u petak i za vikend vremenske prilike će biti primjerenije datumu u kalendaru. Uz pad temperature zraka na planinama će padati snijeg, na sjeveru i u centralnim područjima Bosne kiša koja će postepeno preći u susnježicu i snijeg. U Hercegovini i jugozapadu Bosne preovladavaće pretežno sunčano.  

Puhat će umjeren vjetar sjevernog smijera, u Hercegovini i jugozapadnoj Bosni umjerena do jaka bura, koja će do kraja drugog dana vikenda oslabiti.

Minimalne temperature zraka varirat će od -2 do 3 u Bosni, na području Hercegovine od 4 do 9 stepeni. Najviše dnevne između 0 i 5 u Bosni, do 11 stepeni na jugu zemlje.

Stabilno i suho vrijeme uz umjerenu oblačnost prognozira se početkom sljedeće sedmice (18. decembra). U Bosni je moguća magla, naročito u kotlinama i duž riječnih tokova.

Od četvrtka, prema raspoloživim sinoptičkim materijalima očekuje se nove padavine u BiH. U Hercegovini kiša, a u Bosni većinom snijeg ili susnježica.

Stabilizacija vremenskih prilika prognozira se od 25. decembra do kraja prognoznog perioda, 28. decembra, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Fena.ba