Sutra na rasporedu gradski derbi između Čelika i Jumpera

Jedan od rijetkih gradskih derbija u Zenici igra se sutra u Areni “Husejin Smajlović”. U okviru 7. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine košarkašice Čelika ugostiće ekipu Jumpera.

Izabranice trenerice Aide Kalušić u gradski derbi ulaze sa druge pozicije i s omjerom pobjeda i poraza 5-1, dok je Jumper četvrtoplasirani s omjerom 4-2.

Ovo je za nas kao i svaka druga do sada utakmica. Naš se pristup treningu nije se promijenio ni prošle, a ni ove sedmice. Očekujemo vrlo motivisanog protivnika, a naravno, svakog protivnika respektujemo. S druge strane, vjerujem i u naš kvalitet, u kvalitet naše ekipe tako da smo motivisani, spremni i vjerujem u našu pobjedu“, izjavila je na današnjoj press konferenciji trenerica Aida Kalušić.

Trenerica Kalušić je zadovoljna dosadašnjim učinkom svog tima. Posebno raduje povratak u tim Amne Isaković, koja se vraća nakon ozbiljne povrede.

Tokom vikenda mlade košarkašice zeničkog kluba, selekcija U-15, koju predvodi trenerica Aldijana Škaljo igraju i u Regionalnoj WABA ligi biće domaćin drugog turnira .

Nakon osvojene Ženske omladinske lige Zeničko-dobojskog kantona i Državnog prvenstva BiH, odlučili smo da igramo WABA ligu, zbog veće motivacije, boljeg razvoja i napretka naše omladinske selekcije mlađih kadetkinja. Prije dva vikenda, igrali smo svoje prve utakmice, na turniru u Sloveniji, gdje smo ostvarili dvije pobjede i jedan poraz – pobjede protiv ekipa Ježice i Ilirija te poraz od ekipe Janine“, izjavila je Aldijana Škaljo.

Drugi turnir WABA Lige U15 za djevojčice igra 2. i 3. decembra, a na kojem će nastupiti ekipe Championa iz Sofije – Bugarska, crnogorske Budućnosti Bemex iz Podgorice i Konjica.

Derbi susret 7. kola Prvenstva BiH za žene Čelik BH Telekom – Jumper igra se sutra,  2. decembra u Areni “Husejin Smajlović” sa početkom u 18 sati. (M. P.)