Revijalna utakmica za Dan državnosti BiH između Turske i Master Bosne

_autotone

Povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine na stadionu Bilino polje biće odigrana prijateljska utakmica između veterana fudbalskog kluba Master Bosna i reprezentacije Turske.

Ideja za odigravanje ove utakimce nastala je u razgovoru sa predsjednikom Saveza fudbalskih veterana Republike Turske. Mi smo s njim razgovarali o prvoj utakmicu koju bi njihova reprezentacija igrala izvan Turske. Na tom razgovoru mi smo ponudili da budu naši gosti, da odigramo utakmicu povodom Dana državnosti. Cilj ove utakmice jeste da iz Bosne i Hercegovine pošaljemo i malo drugačiju poruku i da našim građanima pošaljemo drugačiju poruku, evo ovdje su istaknuti sportisti koji su dali ogroman doprinos za domovinu Bosnu i Hercegovinu”, kazao je Samir Šibonjić, ispred kluba Master Bosna.

Jedan od onih koji će uzeti učešće u ovoj utakmici je i atletičar Amel Tuka koji se, kako kaže, vrlo rado odazvao pozivu.

Želim prije svega da se zahvalim našem ministru Samiru na pozivu i na organizaciji i doprinosu u organizaciji ove utakmice povodom Dana državnosti BiH i jedan je od rijetkih koji zaista već dugo godina čuva i jača veze sa Turskom. Mogu reći da sam objeručke prihvatio poziv, biće mi velika čast i zadovoljsto izaći na Bilino polje, nositi grb Bosne i Hercegovine. Mi sportisti znamo šta nam znači predstavljati svoju zemlju, a pogotovo povodom Dana državnosti naše jedine domovine za koju sam uvijek tu i za koju ću uvijek biti tu”, kazao je Tuka.

Ispred veterana Nogometnog kluba Čelik riječi zahvalnosti uputio je Izudin Kamberović.

Ja sam zahvalan što ste izabrali baš naš grad kao domaćina, sam povod je značajna stvar i za grad i za Bilino polje. Samo prisustvo velikih zvijezda je poziv za sve građane da dođu i da zajedno proslavimo Dan državnosti”, kazao je Kamberović.

Bivši kapiten reprezentacija Vlatko Glavaš kaže da njemu kao igraču, a kasnije i treneru Bilino polje puno znači. Kroz karijeru njegov patriotizam je neupitan.

Drago mi je da se gospodin ministar odvažio na ideju da na Dan državnosti igramo ovakvu utakmicu. Drago mi je da na ovakav način obilježavamo Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Znamo mi da ima i onih koji ne vole ovu zemlju, a sjede tamo na visokim pozicijama i zbog toga mi je drago da je ovo simbol svega, ali sigurno da ona famozna utakmica protiv Albanije mi znači puno i kao čovjeku i kao nekome ko voli ovu zemlju”, kazao je Glavaš.

Ulaz za sve koji budu željeli prisustvovati ovoj utakmici je slobodan, a utakmica se igra 25. novembra od 17 sati na Bilinom polju. (N. Glibo)