OKK Čelik ponovo na sportskoj sceni

FOTO: Zenicainfo.ba

Nakon dvije godine pauze Omladinski košarkaški klub Čelik ponovo se vratio na zeničku i bh. sportsku scenu.

Krenuli su praktično sa nule i iz najnižeg ranga takmičenja iz A2 lige. U Čelik WWIN-u smatraju da je to jedini ispravan put ka stvaranju jakog i kvalitetnog tima koji će u budućnosti igrati u društvu najboljih.

Ovo je jedni ispravan put. Zadnje dvije godine smo bili žrtva tog projekta koji se zvao igranje Prvenstva BiH. Uspjeli smo izaći iz dugova i tog tereta. Ove godine smo odlučili da nastupamo u A2 ligi, grupa Jug koja je ograničena godištima djece, odnoso maksimalno sa 21 godinom. Ima 12 ekipa.  Mislim da ove godine možemo napraviti neki novi početak za OKK Čelik WWIN, kako nastupamo ove sezone“, izjavio je za Zenicainfo.ba Goran Bulajić, predsjednik OKK Čelik WWIN.

Treneri iz kadetskih i juniorskih selekcija Admir Hasić i Armin Smajlović vode i prvi tim. Okosnicu tima čine dječaci iz kadetske i juniorske selekcije koji se isto tako takmiče i u Ligi mladih Zeničko-dobojskog kantona, a vikendom igraju utakmice A2 lige.

Mi smo napravili jednu veliku grešku, mi smo preskočili jednu stepenicu kada smo igrali A1 ligu. Trebali smo se te sezone izboriti za finale A1 lige pa se na neki način plasirati u viši rang takmičenja. Mi smo tu stepenicu preskočili,  tada doba korone, slaba finansijska podrška. Sada smo svjesni da to nije pravi put. Vidimo šta se dešava i sa drugim kolektivima. Nije bitno je li to košarka, rukomet ili nogomet. Jedini pravi put su omladinske selekcije. Dugugodišnji projekat pa makar na četiri ili pet godina, ali da znamo da onda u nekom višem rangu možemo računati na našu djecu koja nisu veliko finansijsko opterećenje, a fizički su prošli kroz sve selekcije“, optimista je Goran Bulajić.

Trenutno je veliki pritisak na Gradsku arenu kada je u pitanju trenažni proces i odigravanje prvenstvenih susreta. Završetak rekonstrukcije dvorane Bilimišće, značio bi bolje uslove i više prostora za rad klubova.

Da, ja mislim da Bilimišće treba da oživi kao alternativa. Tamo ima dosta posla što se tiče svlačionica i tribina. Ovo što se dešava posljednjih desetak dana je opterećenje za naš budžet jer moramo platiti domaće utakmice kako bi igrali na C terenu. Trenažni proces se plaća. Ne znam na šta će to ličiti, ako to potraje malo duže”, kazao je Goran Bulajić.

U prvoj povratničkoj sezoni u A2 ligi, grupa Jug Čelik WWIN odigrao je tri susreta u kojima je upisao dvije pobjede i jedan poraz. Dres zeničkog ligaša s ponosom nose: Džananović, Zejnirović, Terzić, Pojskić, Šuvalić, Beganović, Selimagić, Begagić, Huseinbegović, Ekinović i Bešlić. (M. P.)