Mjesec knjige u Katoličkom školskom centru “Sveti Pavao” u Zenici

FOTO: Zenicainfo.ba

Nizom manifestacija Katolički školski centar „Sveti Pavao“ u Zenici započeo je obilježavanje Mjeseca knjige.

Završna manifestacija rezervisana je za školsku izložbu.

26.-og ovog mjeseca imamo izložbu likovnih i literarnih radova, 15. 11. organizujemo otvorenje izložbe ilustratora i umjetnika Zdravka Cvjetkovića, koji za nas priprema vizuelni identitet škole, a 17.11. imamo specijalni program za djecu osnovne škole i gimnazije koji kroz različite aktivnosti i na zanimljiv način mogu predstaviti svoje najdraže književno djelo. Cilj je promocija čitanja“, kazala je Darija Gelić, bibliotekarka u KŠC „Sveti Pavao“ Zenica.

I ranijih godina književnim susretima u ovom Centru obilježavao se Mjesec knjige, a prošle godine prvi put održan je i Sajam knjige.

“Obilježavanjem Mjeseca knjige želimo podstaći djecu da što više čitaju, ali im i probuditi svijest o značaju biblioteke kako u školi tako i u lokalnoj zajednici. Prošle godine bio je veliki odziv, bilo je puno izložbi i književnih susreta, a vjerujem da će tako biti i ove godine. Pozivamo sve građane, roditelje i prijatelje našeg Centra da dođu i posjete neku od manifestacija koje organizujemo do 17. novembra”, dodala je Darija Gelić, bibliotekarka u KŠC „Sveti Pavao“ Zenica. (B. D.)