Emina Šaćirbegović viceprvakinja BiH

Proteklog vikenda u Bugojnu je održano Državno karate prvenstvo za kadete, juniore i U21 seniore. Na prvenstvu je učestvovalo 483 takmičara iz 90 karate klubova s područja BiH. Iz Karate kluba „Čelik“ Zenica nastupile su dvije takmičarke Emina Šaćirbegović i Asija Duvnjak.

Emina je s dvije pobjede i jednim porazom postala viceprvakinja BiH u kategoriji U21 žene +68 kg te je jedina djevojka s područja Zeničko-dobojskog kantona koja osvojila medalju u borbama na ovom takmičenju. Emina je jedina djevojka s područja ZDK koja je u ovoj kategoriji uzela medalju na Državnom prvenstvu u borbama. S ovim uspjehom, osigurala je mjesto u reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Naredno takmičenje na kojem će mlada Zeničanka nastupiti je Balkansko prvenstvo koje se održava sredinom mjeseca novembra u Sloveniji.

Rijad Rošić iz KK „Arena“ Tešanj na ovom prvenstvu je osvojio srebrnu medalju u kategoriji Kate-juniori. U kategoriji Kate – ekipno kadetkinje/juniorke djevojke iz KK „Arena“ Tešanj su osvojile 3. mjesto i bronzanu medalju.