Članovi GO Nezavsinog bloka pristupili Bosanskohercegovačkoj inicijativi – Kasumović Fuad

FOTO: Zenicainfo.ba

Članovi gradskog odbora Nezavisnog bloka danas su zvanično pristupili Bosanskohercegovačkoj inicijativi – Kasumović Fuad. Kako je kazao Ekrem Tuka Nezavisni blok je u Zenici prisutan od 2016. godine, a od 2018. godine je parlamentarna stranka na svim nivoima vlasti.

Protekle izbore, 2022. godine smo ostvarili značajne rezultate, ali to nije bilo dovoljno da osvojimo mandate u Zeničko-dobojskom kantonu, niti drugim nivoima. Na poziv gradonačelnika i predsjednika BHI – KF mi smo prije nekoliko mjeseci razgovarali o prelasku Nezavisnog bloka u BHI – KF, ali tada to nismo mogli uraditi jer smo čekali određene zaključke i odluke od centrale Nezavisnog bloka. Obzirom da ti zaključci i odluke nisu u interesu Nezavisnog bloka, mi smo na Gradskom odboru donijeli odluku da svoje političko djelovanje nastavimo sa BHI – KF. Vjerujem i nadam se da će ova saradnja donijeti rezultate i jednim i drugim i da će naše političko iskustvo biti u interesu građana Zenice i ZDK. Ja očekujem da ćemo tu saradnju razvijati na svim nivoima”, kazao je Ekrem Tuka.

Građani Zenice, Zeničko-dobojskog kantona, ali i šire vide da je BHI u posljednje vrijeme jedan kapacitet, jedan nukleus skroz nove politike, novog razmišljanja, novih strategija. Prema tome veoma sam sretan da je Nezavisni blok, gradski odbor Zenica na čelu sa predsjednikom Ekremom Tukom poslije dugih mjeseci razmišljanja gdje je najbolja perspektiva odlučio se da to bude BHI“, kazao je Fuad Kasumović, predsjednik stranke.

Ubrzo mi pripremamo u još četiri grada za naredne izbore kandidate za načelnike. Pošto smo sve ovo stabilizovali, pokazali građanima kako je, kada nema blokada, kada nema onih koji ne misle dobro građanima Zenice pa i čitave Bosne, opstruiraju sve, kako drugačije, ljepše i ugodnije može biti život u ovom gradu u Federaciji, ali i državi”, istakao je Fuad Kasumović i zahvalio se još jednom Gradskom odboru Nezavisnog bloka što je pristupio ovoj stranci.

Kasumović je ponovio da su oni vodeća stranka u Zeničko-dobojskom kantonu i da su uspjeli napraviti vlast u ovom kantonu koja je stabilna.

Ima dosta i problema, ima dosta ljudi koje treba promijeniti iz stare garde, moramo se riješiti recidiva prošlosti da uvedemo nove ljude, da pokažemo novu energiju i novu snagu”, zaključio je Kasumović.

Prelaskom kompletnog gradskog odbora Nezavisnog bloka u BHI – KF od danas faktički ova stranka i ne postoji u Zenici. (N. G.)