RK ČELIK: Prozivka i pripreme 24. jula

FOTO: RK ČELIK

U odnosu na tim koji je RK Čelik ,,uveo’’ u Premijer ligu BiH, Čelik je za novu takmičarsku sezonu pojačan za povratnika u tim, Ante Dragičevića nakon što je godinu dana boravka u RK Slobodi Tuzla, te  Harisa Bašića koji je u Čelik došao iz RK Krivaje Zavidovići. To je, kažu u RK Čeliku, trenutno stanje u timu, uz napomenu iz Uprave Kluba da se do početka takmičarske sezone vjerovatno ne može ništa značajno promijeniti.

Novost je i to da  je definitivan početak priprema RK Čelika za novu sezonu zakazan za ponedjeljak 24. Jula u Gradskoj arena Zenica. To nam je saopštio trener RK Čelika, Ljubomir Miki Filipović:

,,Definitivnu prozivku i prvi trening tima održaćemo u ponedjeljak 24. jula. Do tada se nastavljaju indvidualne pripreme svih igrača pod kontrolom Stručnog štaba, uglavnom trčanje i rad u teretanama. Od ponedjeljka, 24. jula, ćemo nastaviti vrlo žestoko sa završnim dijelom priprema kako bismo 10. Memorijalni turnir Zaim Kobilica koji se održava 12. i 13. augusta dočekali što spremniji. Drago mi je da je Uprava kluba produžila saradnju sa našim igračima iz prethodne prvenstvene sezone, jer smo dogovorili da oslonac tima bude na igrače koji su Čelik ,,uvele’’ u Premijer ligu. Naravno, drago mi je da su tu još u odnosu na prethodnu sezonu Ante Dragičević I Haris Bašić’’ , kaže trener Miki Filipović.

Inače, u RK Čeliku ovih dana vrše se intenzivne organizacione pripreme za održavanje rukometnog turnira Zaim Kobilica, na kome učestvuje i dvostruki prvak države Slovenije (prvak u prvenstvu i Kupu), koji je i nosilac titule evropskog rukometnog šampiona. Na ovom turniru, kažu u RK Čeliku, će se od aktivnog igranja rukometa oprostiti jedna od najvećih rukometih legendi RK Čelika, pivotmen Aldin Begagić Bega. Turnir već izaziva veliko interesovanje rukometne publike iz Zenice i regiona, pa se na turniru, na kome učestvuju još RK Krivaja Zavidovići I RK Konjuh Živinice, te RK Čelik, u Gradskoj arena Zenica očekuje veliki broj posjetilaca.