Stiglo osvježenje u vidu pljuskova i nižih temperatura, evo kako će biti narednih dana

FOTO: google.com

Jutros je u Bosni oblačno sa lokalnim pljuskovima, a u Hercegovini je sunčanije.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati: Bjelašnica 10 stepeni celzija; Ivan Sedlo i Sokolac 14; Banja Luka, Bihać, Gradačac, Livno, Prijedor, Sanski Most, Sarajevo, Tuzla i Zenica18; Široki Brijeg 21; Trebinje 24; Mostar i Neum 26°C.

Danas u Bosni oblačno sa lokalnim pljuskovima i slabom grmljavinom. U Hercegovini većinom umjerena naoblaka, prolazno može biti i pretežno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi sa grmljavinom su mogući sredinom dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25°C, na jugu zemlje do 31°C.

U Sarajevu oblačno, povremeno sa slabom kišom ili kratkotrajnim pljuskom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 22°C.

U nedjelju u Hercegovini će biti sunčano, a u Bosni sa umjerenom oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 26, na jugu zemlje do 28 stepeni celzija.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 28, na jugu zemlje do 31 stepen.

U utorak u Bosni i Hercegovini se prognozira umjereno oblačno i nešto sunčanije na jugu. Tokom dana, ponegdje u sjevernim i zapadnim područjima sa kišom ili kratkotrajnim pljuskom. Jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 21, na jugu zemlje do 25, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 31 stepen.

Klix.ba