Dita 1977 izvozi 35% svoje ukupne proizvodnje

Otkako je Bingo Group 2017. godine spasio iz stečaja Ditu 1977 iz Tuzle, ova domaća kompanija bilježi kontinuirani rast i razvoj, te odlične poslovne rezultate.

Od te godine, grupacija je u Ditu investirala blizu 15 miliona KM, čime su se spasila radna mjesta, revitalizirala proizvodnja, ali i vratio izvozni potencijal nekadašnjeg giganta, koji sada bilježi sjajne rezultate na tržištima regije i Evropske unije.

„Ponosni smo što izvozimo 35% svoje ukupne proizvodnje, što je direktan rezultat investicija u tehnološke i ljudske resurse, kako bi se zadovoljili najstrožiji standardi kvalitete ino tržišta“, izjavio je Eldin Tabučić, direktor kompanije Dita 1977.

Da je pred Ditom sjajna budućnost, govori i usmjerenje kompanije ka održivom razvoju i zaštiti životne okoline. Investicije u novu tehnologiju u procesu samog pakovanja, direktno utječu na smanjenje plastične ambalaže koja se plasira na tržište.

„Zahvaljujući nabavci savremenih mašina, koristimo Doypack ambalažu, koja smanjuje učešće plastične ambalaže u cjelokupnom procesu. Samim tim na tržište plasiramo manje plastike.“, dodaje Tabučić.

Dita 1977 je u svom dugogodišnjem postojanju stekla reputaciju pouzdanog partnera i prepoznata je po visokom kvalitetu svojih proizvoda. Već petu deceniju razvijaju i proizvode proizvode iz asortimana hemije za široku potrošnju u domaćinstvu, HoReCa kanalu, industriji autokozmetike, kao i sredstva za specijalne namjene. Kompanija će nastaviti s ulaganjem u nove tehnologije i inovacije kako bi održala svoju konkurentnost na tržištu i osigurala dalji uspjeh.