KSO Bosna nastupa na turniru Eurolige

FOTO: Zenicainfo.ba

Ženska ekipa Kluba sjedeće odbojke Bosna iz Zenice u četvrtak  8. juna putuje u Poljsku na turnir Eurolige. Protivnice našim djevojkama bit će igračice iz Slovenije, Poljske, Mađarske, Italije i Ukrajine.

Ja sam ove godine optimista da bi mogli možda i treće mjesto osvojiti, neću da kažem možda i prvo. Otprilike kada smo sagledali i analizirali protivnike naša očekivanja su tu negdje. Veliki uspjeh tu očekujemo”, optimista je Omer Pojskić, predsjednik KSO UO Bosna.

Ekipu Bosne ove godine pojačale su djevojke iz Odbojkaškog kluba “Blok-Block Out” iz Zenice sa trenerom Harisom Hasanicom.

Izabrali smo djevojke one koje su trenutno najkvalitetnije da predstave BiH na ovom velikom takmičenju. Što se tiče samih priprema mi već mjesec dana radimo intezivno, od teretane do rada u sali gdje uvježbavamo određene stvari. Sve u svemu radimo kvalitetno i vjerujem u uspjeh”, izjavio je Haris Hasanica, trener ženske ekipe KSO Bosna.

U drugom pohodu na Evropu ekipu Bosne predvodi reprezentativka naše države Semira Dizdarević.

Nažalost ja prošle godine nisam nastupala sa ovom ekipom na Euroligi. Ja sam imala pripreme za Svjetsko prvenstvo. Drago mi je što sam se vratila u svoj matični klub i što samo ove godine zajedno sa njima. Sada imamo dobru ekipu, djevojke su relativno mlade, a ja sam tu da im pružim sigurnost”, kazala je Semira Dizdarević.

Završni turnir Eurolige sjedeće odbojke u ženskoj konkurenciji igra se od 9. do 12. juna. Prvog dana Zeničanke će odigrati dvije utakmice, drugog dana trećeg susreta, dok se treći dan igraju utakmice za plasman. (M. P.)