Obavijest o potpunoj i naizmjeničnoj obustavi saobraćaja u Zenici

Služba za vodoprivredu, putnu infrastrukturu i mjesne zajednice Grada Zenica obavještava učesnike u saobraćaju da će od sutra, 11.04.2023. godine, doći do potpune i naimjenične obustave saobraćaja na dvije lokacije u Zenici.

Zbog izvođenja radova na izgradnji primarnog gasovoda, doći će do potpune obustave saobraćaja na dijelu ulice Hamida i to od spoja sa ulicom Margita do stambene zgrade tzv. “Jabuka”.Obustava saobraćaja bit će na snazi u periodu od sutra, 11.04. i trajaće do 14. 04.2023. godine, u vremenskom periodu od 7 do 15 sati, zbog nemogućnosti izvođenja planiranih radova na drugačiji način.

Odvijanje saobraćaja za naselje Hamida se može vršiti alternativnim putnim pravcima i to Bistua Nuova – prof. Mustafe Čauševića – Margita ili Bistua Nuova – prof. Mustafe Čauševića – Prvomajska – 9. maj i dr.

Iz Službe za vodoprivredu, putnu infrastrukturu i mjesne zajednice Grada Zenica obavještavaju javnost da će zbog sanacionih radova u ulici Crkvice takođe doći, ali do naizmjenične obustave saobraćaja i to na dionici od Studentskog doma do kapije I Kantonalne bolnice Zenica u trajanju od trideset dana, počevši od sutra, 11. aprila 2023. godine, u vremenskom periodu od 7 do 17 sati.

Iz Službe za vodoprivredu, putnu infrastrukturu i mjesne zajednice Grada Zenica učesnike u saobraćaju mole za strpljenje, a da kao alternativni putni pravac koriste ulicu Prve zeničke brigade u cilju smanjenja zagušenja u saobraćaju. (zenica.ba)