Održana prozivka u NK Čelik pred početak priprema za drugi dio sezone

Večerašnjom prozivkom igrača nogometaši Čelika zvanično su počeli pripreme za proljetni dio sezone. Prisutnim igračima obratili su se Emir Čerim, direktor kluba, Armin Duvnjak, šef stručnog štaba i Adis Nurković, pomoćni trener.

Šef stručnog štaba Armin Duvnjak, pozdravio je nogometaše a u svom izlaganju je naglasio kako Uprava i stručni štab vjeruju u postojeći igrački kadar.

„Vjerujem da ćemo nastaviti u istom ritmu. Bitno da svi budemo zdravi i da marljivo trenirate. Očekuje nas mnogo iskušenja u nastavku. Naši ciljevi ostaju isti: osvajanje prvog mjesta i plasman u viši rang. U Kupu ćemo nastaviti u pobjedničkom ritmu“, izjavio  je trener Armin Duvnjak.

Nakon testiranja prvi trening na programu je u ponedjeljak 9. januara. Pripreme će trajati oko 45 dana. Čelik će u Zenici trenirati do 24. januara. Od 25. do 31. januara baza će biti u Makarskoj. Naredna fazu je ponovo u Zenici do 10. februara. Generalna proba pred nastavak sezone je u Gracu 11. februara protiv GAK 1902, austrijskog drugoligaša. Klub su napustili Imran Džaferović i Harun Šabić, koji su bili nezadovoljni minutažom, te su željeli pronaći novi angažman gdje će upisivati više minuta.

U pripremnom periodu Čelik će odigrati kontrolne utakmice protiv Sloge iz Doboja 21. januara u Doboju. U Makarskoj je u planu odigravanje još jedne prijateljske utakmice. Protivnik zeničkog ligaša u Zenici 4. februara biće Željezničar iz Banja Luke.
„Odabrali smo jače i kvalitetnije protivnike i utakmice jer je to recept za napredovanje i za uspjeh“, kazao trener Armin Duvnjak.

Prije početka prozivke svi igrači i stručni štab posjetili su kancelarije administracije kluba te se učlanili u voljeni klub. Na taj način poslali su poruku cijeloj sportskoj javnosti o njihovom odnosu prema grbu na prsima i crno-crvenom dresu. (M.P.)