Zeničanka Miss elegancije

FOTO: Zenicainfo.ba

U Zenicu je stigla još jedna kruna misice svijeta. Lijepa Alma Zukić osvojila je prije nekoliko dana titulu Miss elegancije i Prva pratilja miss fotogeničnosti u okviru takmičenja Miss sedam kontinenata održanom u periodu od 11. do 21. oktobra u turskom Kušadasiju.

Riječ je o takmičenju koje se već trideset godina održava u Turskoj tradicionalno, ali kod nas nije zauzimalo veliku medijsku pažnju. Uvijek se održava u Bodrumu ili Kušadasiju, s tim da prethodne dvije godine se takmičenje nije održavalo zbog pandemije”, kaže Alma.

U modnom i svijetu modelinga Alma je desetak godina. Bilježi nekoliko velikih revija kao model agencije ABC Models, koje je radila studirajući istovremeno ali i radeći u osiguravajućem društvu. U takmičenju ljepote u Turskoj Miss sedam kontinenata osvojila je titulu Miss elegancije i prva pratilja Mis fotogeničnosti.

Imala sam zaista čast i priliku da su me oni pozvali, da su prepoznali moj dosadašnji rad i omogućili mi da predstavljam moju domovinu, a ja evo mogu s pravom reći i da sam je predstavila u najljepšem svjetlu.

Ova Zeničanka, studentica ekonomije osim što je lijepa i uspješna, vrlo je prijatna osoba sa velikim emocijama prema svom gradu i državi.

Za sada mi najbitnija podrška mojih sugrađana. Već nekoliko dana čitam prelijepe komentare na društvenim mrežama i to me mnogo raduje, jer ja gdje god dođem kažem i da sam iz Zenice, ne samo iz Bosne i Hercegovine, jer sam veliki patriota.

Ova zenička ljepotica osvojila je dvije lente u veoma jakoj konkurenciji u Turskoj, među dvadeset djevojaka među kojima je, otkrila nam je, bila najviša – visoka je 185 cm. Želimo joj još mnogo manifestacija na kojima će nas predstaviti u najboljem svjetlu. (A. H.)