KŽK Čelik BH Telecom spreman za ligašku utrku

FOTO: Zenicainfo.ba

Košarkaška sezona 2022/23. u BiH biće otvorena 29. oktobra. Zenica će ove godine ostati bez predstavnika u muškoj konkurenciji, dok će boje zeničke košarke braniti košarkaški ženski klub Čelik BH Telecom.

Ženska Premijer liga ove godine broji 11 klubova. Zeničke košarkašice radile su skoro bez pauze i spremno dočekuju ligašku utrku. U pauzi klub je napustila Ajla Selimović i otišla je u Španiju. U toku sezone su došle dvije nove igračice Berina Mustafica i Zerina Kadić koje su nastupale za Konjic.

Ja se nadam da ćemo uspjeti odgovoriti svim zadacima koji se postave pred nas. Ekipa je spremna, znamo kvalitete Zrinjskog koji je mlada ekipa. Igraju dosta agresivnu košarku. Pokušaćemo da neutraliziramo njihove glavne igračice i nadam se da ćemo sezonu otvoriti pobjedom. To bi za nas bila nagrada za rad tokom ljeta“, optimista je pred početak sezone trener zeničkih košarkašica Armel Mujaković.

Armel Mujaković

Prošlu sezonu košarkašice Čelika završile su na šestoj poziciji i bile su blizu play offa za prvaka. U narednu ulaze također sa podmlađenim timom i sa željom za afirmaciju mladih košarkašica.

Za dosta igračica prošle godine je bila prva sezona u Premijer ligi. Ove godine smo mi iskusniji za jednu sezonu. Pokušaćemo da napravimo što bolji rezultat. Ako uspijemo da stignemo do četvrte pozicije i play offa to će biti velika nagrada za nas“, izjavio je Armel Mujaković.

O kvalitetu Premijer lige trener Mujaković kaže:

Mislim da će biti dosta ujednačena liga i da će odlučivati neke nijanse. Ako dobijemo više utakmica u gostima to bi onda bio korak ka cilju da budemo četvrti.

Košarkaški ženski klub Čelik će u narednoj  sezoni imati i ekipu u A1 ligi za košarkašice u kojoj će nastupati igračice sa manjom minutažom. Ovaj tim će voditi Aldijana Iriškić.

U ostalim mečevima 1. kola Premijer lige za košarkašice sastaju se: Play Off – Kozara, RMU Banovići – Feniks, Mladi Krajišnik – Jedinstvo, Lavovi – Leotar. Slobodna je ekipa Orlovi. (M. P.)