Promovisana zbirka pjesama “Tinta bez traga” Anele Suljagić

Anela Suljagić je mlada studentica Filozofskog fakulteta u Zenici koja je sinoć zeničkoj publici predstavila svoju prvu zbirku pjesma „Tinta bez traga“.

Organizator promocije je Srpsko kulturno prosvjetno društvo „Prosvjeta“ koje je ujedno i izdavač knjige. Anela Suljagić u slobodno vrijeme se bavi pisanjem i ističe da je ovo samo prva u od nizu od knjiga koje namjerava napisati i objaviti.

Ovo su više pjesme koje su tu zadnjih pet godina, gdje većinom pišem o nekim emocijama koje su potisnute u meni ili jednostavno nekim svakodnevnim situacijama koje su mi inspiracija“, istakla je mlada Anela Suljagić.

Anela Suljagić

Djelo je bogato pjesmama u kojima se kao glavni motivi prožimaju ljubav i tuga, ali i grad Sarajevo koji je, kako autorica Suljagić navodi, glavna njena inspiracija.

Pa najčešće ustvari tema i jeste melanholija i taj neki osjećaj tuge, dok uglavnom uz to se najviše veže i ljubav, tako da nekako to su dvije emocije koje su najviše bliže tematici moje knjige“, navela je autorica Suljagić.

Anela Suljagić će kao izuzetno mlada i talentovana pjesnikinja zauzeti mjesto na zeničkoj književnoj sceni, ali i šire. (A. S.)