Nova dionica puta Gradišće-Strnokosi spaja 8.000 stanovnika

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović danas je u selu Gradišće uz prigodan program, pustio u promet novih 1.200 metara asfaltiranog puta, na dionici Gradišće-Strnokosi. Za realizaciju ovog projekta iz Budžeta Grada Zenica izdvojeno je 147.420 KM.

Gradonačelnik Kasumović ističe da je danas realiziran još jedan u nizu infrastrukturnih projekata od suštinske važnosti za mještane.

Put su tražile dvije mjesne zajednice, Stranjani i Gradišće. Prošle godine smo asfaltirali jedan dio, sada smo ih spojili. Po prisustvu građana ovih mjesnih zajednica vidimo da su ljudi zadovoljni, ali i ja kao i njihov gradonačelnik“, ističe Kasumović, najavivši i nove infrastrukturne projekte u ovome mjestu, među kojima i društveni dom, zamjena vodovoda i cjevovoda.

Mještani Gradišća, sela koje broji preko 3.500 stanovnika, naglašavaju da će sanacijom puta uveliko biti olakšan njihov svakodnevni život i dolazak do domova, ali i obradivog zemljišta. Novoizgrađeni put će spojiti preko 8.000 stanovnika. Među njima je i Zulkaid Skomorac, predsjednik MZ Gradišće, koji ne krije sreću zbog otvorene dionice asfaltiranog puta, zahvalivši se gradonačelniku Kasumoviću i Gradskoj upravi što su prepoznali ovaj problem.

Ovo je jedan od značajnijih projekata u MZ i ova putna komunikacija mnogo nam znači, jer nova dionica spaja i obradivo zemljište sa selom “, kaže Skomorac.

Zulkaid Skomorac

Na ovaj dan mještani Gradišća su čekali preko 50 godina, a sretan što ga je doživio je i 90-godišnji Akif Dizdarević, najstariji stanovnik ovoga sela nadomak Zenice.

Prije 60 godina sam na ovome mjestu otvorio ovaj put i dao svoje zemljište, ali ga nismo uspjeli asfaltirati. Zahvaljujući gradonačelniku Kasumoviću, doživih da ovaj put danas i dočekam“, ne krije sreću Dizdarević.

Akif Dizdarević

U znak zahvalnosti za doprinos izgradnji i asfaltiranju puta, Savjet MZ uručio je zahvalnicu i prigodne pokolone gradonačelniku Kasumoviću i saradnicima u Gradskoj upravi Zenica . (M. H.)