Prvog dana vikenda sunčano, a drugog kiša: Temperatura do 30 stepeni

Prema najavama meteorologa iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda danas se u našoj zemlji očekuje sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Porast naoblake u drugom dijelu poslijepodneva.

U jutarnjim satima i dio prijepodneva po kotlinama Bosne može biti magle ili niske naoblake. Vjetar slab u većem dijelu Bosne istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura od 9 do 15, na jugu do 20, a dnevna od 22 do 27, na jugu do 30 stepeni.

U Sarajevu jutro pretežno oblačno, uz djelimično razvedravanje tokom dana. Jutarnja temperatura oko 12, a dnevna oko 24 stepena.

U nedjelju umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom ili lokalnim pljuskovima ponegdje praćenih grmljavinom. Više padavina poslije podne. Jutarnja temperatura od 13 do 17, na jugu do 20, a dnevna od 19 do 25, na jugu do 27 stepeni.

U ponedjeljak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Prije podne u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom ili niskom naoblakom. Jutarnja temperatura od 12 do 17, na jugu do 20, a dnevna od 23 do 28, na jugu do 31 stepen.

U utorak sunčano. U jutarnjim satima po kotlinama centralne i istočne Bosne može biti magle. Jutarnja temperatura od 13 do 18, na jugu do 21, a dnevna od 25 do 31 stepen.

Avaz.ba