Derbi 3. kola Druge lige Centar igraju Čelik i visočka Bosna

FOTO: Zenicainfo.ba

Derbi 3. kola Druge lige Centar igraju Čelik i visočka Bosna. Oba tima imaju maksimalan učinak na tabeli od dvije pobjede i 6 bodova.

Čelik  je slavio sa 5:2 protiv Moševca i u gostima je bio bolji od Žepča sa 4:0. Zenički ligaš u novu sezonu ušao je sa ambicijama za plasman u Prvu ligu Federacije BiH, kao i gosti iz Visokog. Na današnjoj press konferenciji dobru atmosferu u klubu potvrdili su šef stručnog štaba Armin Duvnjak i napadač Mirsad Šijerkić.

Sutra igramo veoma bitan meč protiv Bosne iz Visokog, najvjerovatnije prvog konkurenta za plasman u federalnu ligu. Ozbiljna su ekipa koju s klupe predvodi Omer Joldić. Kvalitetni su, ali to je nama i izazov i želimo sutra da bude dobra i kvalitetna utakmica, ali i da mi slavimo. Bosna je stari rival još poslijeratnih vremena, bio je poseban rivalitet između Čelika i Bosne, tako da pozivam i navijače da dođu u što većem broju da nas bodre u ovom meču“, izjavio je na današnjoj press konferenciji Armin Duvnjak, šef stručnog štaba NK Čelik.

Duvnjak je takođe potvrdio da će u kombinaciji za sutrašnju utakmicu biti i novo pojačanje na Bilinom polju Mahir Karić.

Napadač Mirsad Šijerkić  je u ljetnom prelaznom roku obukao dres Čelika.

Svi željno iščekujemo sutrašnju utakmicu. Svi smo spremni kako fizički i psihički nastojat ćemo ćemo svojim maksimalnim zalaganjem dođemo do željene pobjede. Pozvao bih i sve navijače da nas podrže u što većem broju jer veoma su bitni za našu igru“, izjavio je napadač Mirsad Šijerkić.

Utakmica 3. kola Druge lige Centar Čelik – Bosna iz Visokog igra se sutra 31. avgusta  na Bilinom polju od 20 sati. (M. P.)