Lana Pudar ide po novu medalju na EP-u, prijenos finala na susjednim državnim televizijama

FOTO: Avaz.ba

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar danas će plivati za novu medalju na Evropskom seniorskom prvenstvu u Rimu, a direktan prijenos nećemo moći gledati na Javnom RTV servisu Bosne i Hercegovine (BHRT), već na susjednim državnim televizijama.

Šesnaestogodišnja Mostarka izborila je još jedno finale, nakon što je sinoć u polufinalu utrke na 200 metara delfin osvojila drugo mjesto u svojoj grupi, te je s vremenom 2:10:11 zauzela ukupno peto mjesto.

Navijači u BiH s velikom pažnjom, pa može se reći i euforijom, očekuju nastup Pudar koja je prije dva dana osvojila bronzanu medalju u utrci na 100 metara delfin i nadaju se novom uspjehu, ali morat će se “snalaziti” za gledanje utrke.

Fanovi naše Lane finalnu utrku iz Rima mogu gledati u direktnom prijenosu na drugom programu Hrvatske radiotelevizije (HRT 2), a prijenos možete pratiti i na srbijanskom javnom emiteru, odnosno na kanalu RTS2, u zavisnosti od toga da li će operateri u našoj zemlji “zatamniti” program.

U slučaju da se to desi, što je za očekivati, prijenos možete gledati ovdje.

Finalna utrka na rasporedu je u 18 sati i 16 minuta, a s obzirom na prikazano u kvalifikacijama i polufinalu, mlada Mostarka se ima pravo nadati još jednoj medalji s takmičenja najboljih plivačica Starog kontinenta u Rimu.

Klix.ba