Planovi za narednu sezonu u RK Čelik

Upravni odbor rukometnog kluba Čelik na sinoć održanoj sjednici donio je odluku da pripreme za narednu sezonu počnu 1. augusta. U protekloj sezoni Čeliku je premijer liga izmakla u finišu prvenstva.

Ciljevi u narednoj ostaju isti. Zbog toga u naredno prvenstvo klub kreće još snažnije i jače i sa još većim ambicijama. Iz Čelika su uputili i Javni poziv za sve koji žele da pomognu klubu i da se uključe u rad rukometnog kluba Čelik.

Mandat sadašnjeg Upravnog odbora traje tek godinu dana. Mi smo odlučili da i pored toga pokrenemo proceduru i raspišemo Javni poziv za sve koji žele da se uključe u rad kluba je dobro došao. Uslov je jedino da je član kluba i da voli rukometni klub Čelik. To je teško dokazivo ali može se dokazati da je ljubitelj i da voli rukomet i da želi da volonterski radi. To je jedini uslov“, izjavio je za Zenicainfo.ba Pane Škrbić, predsjednik rukometnog kluba Čelik.

Pane Škrbić

Uz trenera Ljubomira Filipovića u stručnom štabu biće i dva mlada zenička trenera Amar Kobilica i Adnan Begagić. Za sada odlazak iz kluba potvrdio je jedino Ante Dragičević, koji odlazi u premijer ligaša tuzlansku Slobodu. Svi ostali igrači iz prošle sezone bili su prisutni na sastavku i izrazili su želju da nastave saradnju sa Čelikom.

Mi smo sinoć konstatovali da je najveći broj igrača u prošlom prvenstvu dao svoj maksimum, neki čak i više od toga maksimuma. Svi jako napredovali. Od Adnana Sumbuljevića, Danijela Jurića, Farisa Mrake, sve naši Zeničani, zenički kadar i igrači. Zatim Mevludina Čehajića, Ante Dragičevića koji je bio najbolji golgeter lige. Tu je i Faris Rujanac, Edin Gušić i ostali igrači“, naglasio je Pane Škrbić.

U Čeliku su poduzeli niz aktivnosti na pronalasku investitora, čime bi stvorili kvalitetne finansijske uslove za viši rang takmičenja.

Ne može se nikakva liga, a pogotovo Premijer liga igrati sa 20.000 KM godišnje općinske ili gradske sadake. To gotovo da nije dovoljno ni za najnužnije obavezne kotizacije savezu, registracije igrača. Zato smo mi uprli sve snage da nađemo kako se to moderno kaže „investitora“ koji će pokušati da pogura malo više rukometni klub Čelik. Na tragu smo nekih rješenja u tom pogledu“, optimista je Pane Škrbić, predsjednik RK Čelik.

Krajem augusta slijedi organizacija devetog međunarodnog Memorijalnog turnira “Zaim Kobilica” i odlazak na turnir u Tursku. Jedan od glavnih ciljeva kluba jeste i razvoj vlastite škole rukometa koja će biti besplatna. (M. P.)