Ambulanta porodične medicine u Lukovom polju počela sa radom

FOTO: Zenicainfo.ba

Ambulanta porodične medicine u Lukovom polju danas je počela sa radom. Ovo je 28. ambulanta na području grada Zenice.

Prije godinu dana počela je izgradnja ambulante porodične medicine u Lukovom polju, a danas je zvanično počela sa radom. Ovo je potpuno nov objekat  u kojem će se pružati kvalitetna zdravstvena zaštita za 1.706 mještana koji su godinama zdravstvenu zaštitu ostvarivali u mjesnoj zajednici Radakovo.

Drago mi je što će svi mještani Lukovog polja i ostalih naselja, njih je oko 1.700, dobiti nov, moderan objekat ambulante u kojem će moći dobiti kvalitetnu zdravstvenu uslugu. Također, zdravstveni radnici Doma zdravlja će moći pružiti kvalitetnu zdravstvenu zaštitu u ovakvom, novom adekvatnom prostoru ambulante“, naglasila je Mersija Kasumović, direktorica Javne ustanove „Dom zdravlja“ Zenica.

Mersija Kasumović

Projekat izgradnje ambulante sa apotekom i mjesnom zajednicom vrijedan je 609.118, 10 KM, a realizovan je sredstvima Grada Zenica, Javne ustanove „Dom zdravlja“ Zenica i Vlade Federacije Bosne i Hercegovine koja su obezbijeđena posredstvom aplikacije Grada Zenica na javni poziv za dodjelu sredstava.

Dobili su najmoderniju ambulantu porodične medicine u gradu Zenici i ja bih bio sretan da što manje ljudi ovdje dolazi, da smo što zdraviji“, kazao je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Fuad Kasumović

Ambulanta porodične medicine Lukovo polje radit će svaki radni dan od 07:00 do 15:00 sati, a za dodatne informacije svi zaintersovani pacijenti ambulantu mogu konaktirati na telefon broj: 032/206-625. (A. S.)