Ženska juniorska reprezentacija BiH započela pripreme za nastup na Evropskom prvenstvu A divizije

FOTO: KSBIH

Ženska juniorska (U-18) reprezentacija Bosne i Hercegovine na  Vlašiću u hotelu Sunce započela je pripreme za nastup na predstojećem Evropskom prvenstvu najviša, A divizija.

Razija Mujanović, tim menadžer ženskih selekcija, vjeruje da će pripreme biti iskorištene na najbolji način.

Nije mala stvar igrati na Evropsko prvenstvu A divizije, djevojke su toga svjesne. Pred njima i stručnim štabom je veliki posao u narednih mjesec dana. Zasad je zakazana prijateljska utakmica s Austrijom ovdje na Vlašiću, probat ćemo ugovoriti još neke mečeve. Na samom EP cilj će biti opstanak u A diviziji, vjerujem da ga možemo ispuniti“, izjavila je na okupljanju Razija Mujanović.

Selektorka Dragana Svitlica i njena asistentica Merhunisa Omerović na raspolaganju tokom priprema imaju 18 košarkašica. Veliki uspjeh za zeničku košarku i priznanje za košarkaški ženski klub Čelik predstavlja to što se na spisku nalaze i dvije zeničke mlade košarkašice. To su: Anida Čaušević i Dalila Bilić. Pripreme će odraditi i sjedeće igračice: Jelena Lazarević, Marija Vrdoljak, Tamara Šarenac, Andreja Stanković, Alma Hadžirešić, Sonja Miljević, Ivana Daković, Ajla Hidić, Jana Guska, Ana Leko, Emina Kamerić, Milica Sirovina,  Sonja Devura, Anđela Perković, Amila Smajić i Danijela Mitrović.

Evropsko prvenstvo održava se od 6. do 14. augusta u Grčkoj. Reprezentacija BiH je u grupi D s Francuskom, Njemačkom i Izraelom. (M. P.)