Prva prozivka u NK Čelik označila početak priprema

FOTO: Zenicainfo.ba

Prvom prozivkom igrača koju je održao šef stručnog štaba Armin Duvnjak večeras su zvanično počele pripreme zeničkog ligaša za narednu sezonu u Drugoj ligi Centar.

Za mjesto u timu boriće se ukupno 27 nogometaša. Među njima su i dva pojačanja Mirsad Šijerkić i Mahir Mehić. Zahvaljujući zalaganju stručnog štaba i Uprave ekipa je ostala na okupu.

Ne možemo živjeti od stare slave i dobrih rezultata od prošle sezone. Moramo maksimalno ozbiljno ući u pripreme jer nas očekuju nova iskušenja. Bez obzira na igre u prošlom prvenstvu nikome neće biti osigurano mjesto u timu. Svako mora zaslužiti dres Čelika“, poručio je na okupljanju trener Armin Duvnjak.

Kako je najavio u svom izlaganju Duvnjak, pripreme će trajati ukupno 40 dana. Planirano je odigravanje sedam prijateljskih utakmica uz učešće na dva turnira “Galib Mujičić” u Vitezu i Fojnici. Prvi dio priprema obaviće se u Zenici, a drugi dio u Fojnici.

Čelik od iduće sedmice će biti kompletan kada će se pridružiti Dženan Smajić i Selim Žuna koji su odsutni zbog povreda. Opravdano su bili odsutni: Aladin Isaković i Harun Šabić. Sa ekipom će trenirati i junior Adin Begić iz Mladosti DK.

Prva prijateljska utakmica je planirana za 17. juli protiv TOŠKA u Zenici. Finale Kupa ZDK je 23. jula kada Čelik igra u Jelahu protiv Borca.

Turnir “Galib Mujičić” u Vitezu igra se 30. i 31. jula. Gradinu iz Srebrenika, Čelik će ugostiti 3. augusta. Turnir u Fojnici Crno-crveni igraće od 6. do 8. augusta.

U ime Uprave igrače i stručni štab je pozdravio direktor kluba Emir Ćerim i zaželio sretan rad uz obećanje da će Upravni odbor učiniti sve da obezbijedi što kvalitetnije uslove za pripreme. (M. P.)