17.6 C
Zenica
Srijeda, 4 Oktobra, 2023
Naslovnica Aktuelno Narednih dana u BiH preovladavat će sunčano, ne i sasvim stabilno vrijeme

Narednih dana u BiH preovladavat će sunčano, ne i sasvim stabilno vrijeme

U nedjelju su kiša i pljuskovi praćeni grmljavinom i gradom zahvatili centralne dijelove Bosne i Hercegovine.

Osvježenje se nije osjetilo u ostatku zemlje gdje je bilo podjednako vruće ili još toplije, a narednih dana u Bosni i Hercegovini preovladavat će sunčano, ali ne i sasvim stabilno vrijeme.

U poslijepodnevnim satima mogući su pljuskovi, pri tome nije isključena mogućnost pojave grmljavine i grada. Više nestabilnosti očekuje se u drugom dijelu sedmice, u centralnim i istočnim dijelovima zemlje, navedeno je u srednjoročnoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Navedeno je kako bi temperature zraka trebale bi biti nešto niže u odnosu na prošlu sedmicu, ali i dalje znatno iznad prosjeka.

Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od 16 do 22 stepena u Bosni, na jugu zemlje do 26 stepeni. Najviše dnevne temperature između 26 i 33, na jugu zemlje do 36 stepeni.

Početkom sljedeće sedmice, od 11. jula prognozira se i dalje pretežno sunčano vrijeme, sa mogućom kišom i pljuskovima u poslijepodnevnim satima. Stabilizacija vremenskih prilika izvjesna je od 14. jula. Temperature zraka bit će nešto niže u odnosu na sedmicu koja je u toku.

Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od 12 do 18 stepeni u Bosni, u Hercegovini do 22 stepena. Maksimalne dnevne temperature varirat će između 24 i 30 stepeni u Bosni, do 34 u Hercegovini.

Faktor.ba

Hide picture