Ljeto na zeničkim bazenima

Danas smo posjetili bazene u Crkvicama. Ugodno vrijeme i temperatura oko 30 stepeni privukli su veliki broj posjetilaca.

Podsjetimo, sezona na otvorenim Gradskim bazenima u Zenici, kojima upravlja JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata d.o.o. Zenica, zvanično je počela 20. juna uz tradicionalno besplatno kupanje prvog radnog dana.

Brojni posjetioci oduševljeni su novim, drugačijim, izdanjem kompleksa u Crkvicama. Za ovu ljetnu sezonu bazeni su ofarbani i osvježeni, a osim toga, JP za upravljanje i održavanja sportskih objekata su postavili i neklizajuće podloge. Kupljeno je 25 novih klupa, postavljene su dvije nove nadstrešnice, a kako kažu iz ovog JP, očekuju još nabavku 250 novih ležaljki, te uređaj za elektronsku naplatu za ulazak na bazene. Ovim novinama odusevljeni su i mlađi i stariji posjetioci.

Prelijepo mi je, imam dosta drugova, zajedno se družimo, plivamo i uživamo“, kazao nam je ovom prilikom dječak Ahmed.

Jedan od starijih posjetilaca nam je rekao da na ove bazene dolazi preko 40 godina.

Ovi bazeni su najbolji, najidealniji i najljepši na svijetu. Ovo što vidim je prekrasno. Sa ovom novim izmjenama smatram da je sve OK i da će privući još dosta posjetilaca, pogotovo u narednom period kada se očekuju temperature i do 40 stepeni“.

Gotovo da ne postoji bazen za kupače na kojem nema spasioca, a cilj zapošljavanja spasioca na kupalištima i bazenima je da se osigura potrebna zaštita za sve koji vruće dane krate plivajući u vodi.

Što se tiče sigurnosti na bazenima, našim posjetiocima poručujem da se ne sikiraju. Imamo dovoljno spasilaca tako da su svi posjetioci pod našim budnim očima, pogotovo djeca“, kazao nam je ovom prilikom Mirsad Šijak, certificirani spasilac.

Mirsad Šijak

Danas smo na bazenima prisustvovali i na probi Fotomodela BiH, a ovom prilikom, uspjeli smo da uzmemo izjavu od direktorice FOTOMODELA BiH Selme Maličbegović.

U saradnji sa JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata danas imamo priliku da radimo probe i na bazenima, te se tako pripremimo za naše nastupe koji su planirani u narednim danima. Današnjom probom, ljudi su vidjeli da se na bazenu zaista mogu raditi mnoge stvari i da se ovaj prostor može fantastično uklopiti u svaki event“.

Selma Maličbegović

Iz JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata najavljuju kako će ove godine na bazenima biti još mnoštvo sportskih, ali i muzičkih događaja koji će učiniti da i ova sezona bude na zavidnom nivou. (E. S.)